Bråskovgård Efterskole

Glæd dig til fællesskab, personlig udvikling, natur, kreativitet og spændende undervisning. Vi har 8 fantastiske linjefag indenfor kreativitet og natur: design, idræt, teknik, musik, landbrug, ridning, outdoor og jagt. Bråskovgård Efterskole er en oplevelse for livet.

Det særlige
På Bråskovgård er en af de vigtige oplevelser, at du møder unge med helt andre baggrunde end din egen. Du vil selvfølgelig møde nogle, der ligner dig selv og har samme interesser, men du vil helt sikkert også møde flere, som kommer fra miljøer og kulturer, som du ikke kender til.
Efterskolen har både et gymnasieforberedende tilbud og et tilbud til elever med støttebehov via PPR. Skolen har endvidere 20 pladser til hørehæmmede elever, og et mindre antal pladser til elever med diagnoser inden for ADHD, Asperger osv.

Fagene
Vi tilbyder alle de fag loven forskriver for de enkelte klassetrin.
Desuden kan du vælge ét (måske to) af følgende liniefag for hele året:
• Musiklinjen - når lysten til at optræde og dygtiggøre sig er umættelig
• Jagtlinjen - du ved det handler om meget mere en krudt og kugler
• Supernørd-linjen - fra Storm P. til virkelighed, for pilfingre og opfindere
• Idrætslinjen - en verden af sport og udfordringer
• Ridelinjen – en verden for hestehviskere og hesteelskere
• Designlinjen – en verden af form, farver og design
• Outdoorlinjen - en verden for dig der elsker natur og fysisk udfoldelse
• Landbrugslinjen - fra stald til bord, vejen mod det ”grønne bevis”

Prøver
Elever i 9. kl. skal aflægge folkeskolens afgangsprøver og elever i 10. kl. kan aflægge folkeskolens 10. klassesprøve.

Miljøet
På Bråskovgård Efterskole har vi plads til ca. lige mange piger og drenge. Vi lægger vægt på at skabe et miljø, hvor alle trives og har det godt, så du kan udvikle dig menneskeligt og fagligt.
Efterskolen har idrætshal, ridehal, gode kreative værksteder, park, skov, landbrug og dyr (heste, køer, grise og får). Og så naturligvis den skønne natur der omgiver os.

Specielle uger
På Bråskovgård bliver dagligdagen ofte brudt af forskellige aktiviteter. Vi tager på introtur, i erhvervspraktik, har dramauge, brobygning f. 10. kl., lejrskole til Østrig på alpinski, selvvalgt opgave, projekt.

Fritid
Idrætshallen og værkstederne er altid åbne, så du til enhver tid kan dyrke din interesse. Alle elever er medansvarlige til at give fritiden et positivt indhold. I tilrettelægger selv et antal fællesarrangementer.

Besøg os
Før du er optaget som elev, skal du have besøgt skolen for en rundvisning og en samtale. Vi holder jævnligt åbent hus arrangementer, men du er også velkommen til at kontakte os for et individuelt besøg. Vi bor i det østlige Jylland i nærheden af Horsens og Vejle.

Du er altid velkommen til at besøge os og få en rundvisning på efterskolen, men ring lige i forvejen på 7568 7322. Så er vi klar når du kommer :)

Efterskolernes Dag
Bråskovgård Efterskole holder åbent hus søndag den 27. september kl. 12.30-17. Der vil være rundvisning på skolen og mulighed for at få en snak med både lærere og elever. Vi byder naturligvis på både kaffe, saft og hjemmebagte boller.

Læs mereVis mindre

  • Information
  • Sociale medier

Kontaktoplysninger

Adresse Bråskovvej 59
8783 , Hornsyld
Telefon 75 68 73 22
Email kontor@bge.dk
Hjemmeside www.bge.dk

Beliggenhed

 

Undervisningstilbud

Mere end 3 timer om ugen
Designlinje, Idrætslinje, Jagtlinje, Landbrugslinje, Musiklinje, Outdoorlinje, Prøveforberedende fag - dansk og matematik, Ridelinje, Teknik-linje
Omkring 3 timer om ugen
Dannelsesfag 10. klasse, Engelsk, Fysik, Gymnastik, obligatorisk, Tysk
Mindre end 3 timer om ugen
Biologi 9. klasse, Geografi 9. klasse, Historie 9. klasse, Kristendom 9. klasse, Samfundsfag 9. klasse

Beregn pris

Her kan du beregne, hvad du selv skal betale - din egenbetaling - for et efterskoleophold, efter elevstøtte fra staten. (Den enkelte skole har inden for visse rammer mulighed for at give nedslag i skolepengene.)

Skoleår
Vælg

Indkomst question

x

Indkomstgrundlaget er den aktuelle husstands samlede indkomst i det indkomstår, der ligger 2 år før skolestart. Se årsopgørelsen (den personlige indkomst efter AM bidrag med tillæg af positiv kapitalindkomst samt aktieindkomst, som beskattes efter personskattelovens §8a, stk. 2).

Søskende question

x Indkomstgrundlaget bliver reduceret for hvert barn under 18 år, som har folkeregisteradresse i husstanden ekskl. barnet, der skal på efterskole.

0

Ledige pladser

Opdateret busy Optaget Waiting list Venteliste AvailableLedig

Videoer

Billeder

Facebook